Skip to main content
Boeken

Vederlicht. Leven en werken met spirituele gidsen

By 28 april 2014april 21st, 2019No Comments

Vederlicht

Titel:Vederlicht. Leven en werken met spirituele gidsen.
Auteur:Ellen Scheffer
Prijs:€ 21,00

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” size=”small” url=”https://jezielsplan.nl/bestellen” text=”bestellen” color_override=””]

 

Inleiding

Na een spirituele zoektocht en een proces van bewustwording kwam Ellen Scheffer in 1994 volkomen onverwacht in contact met haar persoonlijke gids. Ze vertelt over haar ontwikkeling die tot dit contact leidde en hoe haar leven daardoor wezenlijk veranderde.
Wij worden allemaal begeleid door spirituele gidsen, of we dat nu beseffen of niet. Onze gidsen willen heel graag dat we hun aanwezigheid meer bewust worden en met hen gaan samenwerken. Volgens hen zou ons leven veel plezieriger en soepeler kunnen verlopen met hun steun. Door contact te zoeken met onze persoonlijke gidsen en onze innerlijke leiding te volgen, kunnen we onze geestelijke ontwikkeling enorm versnellen.
Met hulp van haar gidsen schreef Ellen Scheffer dan ook dit boek, waarin vragen beantwoord worden als: hoe begeleiden gidsen ons en op wat voor manier kunnen wij contact maken? Wat is het doel van ons leven en hoe denken onze gidsen over bekende thema’s – afkomstig uit verschillende spirituele stromingen- als: ‘Reïncarnatie’, ‘Wij zijn allemaal één’, ‘Je creëert je eigen werkelijkheid’ en op welke wijze moeten we deze denkbeelden toepassen in ons dagelijks leven?’
Het is niet voor niets dat we juist in deze tijd van grote veranderingen in ons bewustzijn worden opgeroepen samen te werken met onze gidsen. Wanneer wij door die samenwerking ons eigen bewustwordingsproces weten te versnellen, dan dragen we op een positieve manier bij aan de veranderingsprocessen van onze wereld.

Fragmenten

Het eerste contact met mijn gids

Helaas kon ik hem (mijn gids) niet zien. In mijn fantasie probeerde ik wel een beeld van hem te vormen, maar dat liet ik vrij snel weer los. In het begin was ik bang dat hij gestoord zou worden in zijn bezigheden, als ik wat vroeg. Maar het werd al gauw duidelijk dat ik nooit op hem hoefde te wachten als een vraag in mij opkwam, hij leek altijd, dag en nacht, paraat te zijn en dat was ook zo.
Dat hoefde hem er overigens niet van te weerhouden, tegelijk ook nog op allerlei andere plekken aanwezig te zijn. Zoals alle hoog ontwikkelde wezens bezat hij dat vermogen. Hij verzekerde mij ervan dat we allemaal minstens één persoonlijke gids hebben, die vol liefde en toewijding onze ontwikkeling begeleidt. Deze gidsen willen niets liever dan bewust contact met ons. Daarom was hij zo verheugd dat het me gelukt was. Hij vertelde dat hij mijn leraar, therapeut, adviseur, bemiddelaar, vriend en geliefde was, en alles wat hij van mij wilde was, dat ik meer gebruik van hem zou maken.

Gesprekken met een gids. Vrije wil en bewustzijn

Ellen: Ik wil in verband hiermee wel wat vragen stellen over de vrije wil versus voorbestemming.Waarop heb je zelf invloed en wanneer sturen de gidsen ons in een bepaalde richting? Kun je afwijken van het uitgestippelde levenspad? Hoe vrij ben je om zelf te kiezen?
Gids: Je weet, dat de mensheid de vrije wil heeft gekregen. Dieren reageren veel meer vanuit hun instinct en zijn dus niet zo vrij. Jullie vrijheid in de aardse dimensie is echter heel relatief. Ook de mens reageert vaak instinctief en dat moet ook. Het overlevingsinstinct zorgt er bijvoorbeeld voor, dat je hoe dan ook in leven wilt blijven, vaak onder de meest erbarmelijke omstandigheden, terwijl het misschien logischer en prettiger zou zijn om voor de dood te kiezen. Slechts weinig mensen doen dat. Verder is je opvoeding en de omgeving waarin je verkeert ongelofelijk bepalend. Het kost veel kracht om daarvan los te komen. Een minderheid van de mensen kiest daarvoor. Het is zoveel gemakkelijker in oude, ingesleten sporen te treden dan een nieuw pad te banen door onbekend gebied. Dus wat is vrije keus?
Ellen: Ik herinner me nu plotseling een droom, die ik lang geleden had en die me in één klap duidelijk maakte wat (on)vrijheid is. Ik bevind me op het strand en ik sta in een rij voor de zee, zoals je voor de kassa van een supermarkt in de rij staat. Plotseling kom ik tot het besef dat het belachelijk is dat ik daar sta, want dat hoeft natuurlijk helemaal niet! Ik realiseer me dat ik slechts een stap opzij hoef te doen om vrij te zijn.
Gids: Ja, dat was een mooie droom, eenvoudig en zo veelzeggend tegelijkertijd. Maar waarom kost het toch zoveel moeite om die stap opzij te zetten?

Een gids vertelt over leven en werken van de gidsen. Hoe wij je begeleiden

Gids: Wij communiceren onderling met energie, met beelden en gedachtenpakketjes die in één keer complexe informatie duidelijk maken. Dat is ook de manier waarop we met jullie communiceren, via energie en de kracht van gedachten. We proberen je subtiel te beïnvloeden, waarbij we er natuurlijk altijd van uitgaan dat je vrije wil onaangetast blijft. Dat is wel eens moeilijk, we moeten ons dan echt inhouden. Want het is een koud kunstje voor ons om dingen voor elkaar te krijgen. Wij kunnen alles voor je regelen, als het moet of gewenst is, maar we mogen pas in actie komen als jij daar toestemming voor geeft of daar zelf om vraagt.
Nu kun je ook instemmen zonder je daar bewust van te zijn. Als wij ‘s nachts contact met je hebben kunnen we afspraken daarover maken. Daardoor kunnen er dingen gebeuren waar jij helemaal niet om gevraagd lijkt te hebben, maar die toch door jouw hoger zelf, of andere meer bewuste delen van jou, gewenst zijn. Het is lastig voor je om te zien dat alles wat je overkomt, ook de vervelende dingen, door jou zelf gecreëerd wordt, met behulp van ons.

Auteur

Ellen Scheffer is beeldend kunstenaar en spiritueel coach; zij geeft individuele consulten, lezingen en workshops.  Eerder schreef zij “Vederlicht. Leven en werken met spirituele gidsen” en “Zelfdoding in het Licht van de Ziel”

Aanvullende informatie

Pagina's:192
Afmetingen:210 x 135 mm
Druk:1 - 2007
Uitgeverij:Eoscentra
ISBN: 9789075362770
NUR:278