Natuur, stilte, rust en ontspanning 

Middenin het bos en op 100 meter van de heide gelegen ligt de in het Rijk van Nijmegen gelegen recreatiewoning waar Zielsplancoaches en hun netwerk gebruik van kunnen maken voor een periode van rust, stilte en ontspanning: voor een “Retreat”. Je behoort tot het netwerk van Zielsplancoaches als je wel eens meegedaan hebt met een van de activiteiten van een Zielsplancoach: een consult, een cursus, een symposium, een actie en zo voort.

Daarnaast hebben Zielsplancoaches de mogelijkheid de recreatiewoning te huren voor een lang weekend voor een workshop voor een groep van maximaal zes mensen.

De recreatiewoning is een eenvoudig ingericht, sfeervol natuurhuis met veel licht brengende dakramen. Het ligt middenin de heuvels, de bossen en heidevelden van Groesbeek bij Nijmegen en om het natuurhuis heen ligt een grote, mooie tuin (900 m) met hoogteverschillen en met 7 zitjes (waarvan één  vuurplek) zodat je met de zon van plaats kunt veranderen en een steeds wisselend uitzicht hebt op de planten, de bloemen en de dieren die de voedingsplekken bezoeken: meer dan 20 vogelsoorten, egels, muizen, eekhoorns, kikkers enz. Onder het afdak van het tuinhuis kun je ook bij minder weer buiten zitten.


Meer foto’s
Hieronder tref je meer afbeeldingen aan voor een betere indruk van de plek en het natuurhuis: klik op de foto’s om ze groter te krijgen…

De heuvels waar het natuurhuis in ligt, maken deel uit van een uitgestrekt stuwwallencomplex dat zich tot ver in het aangrenzende Duitsland ( 7 km verderop) voortzet. Op de rand van de stuwwal gaan de bossen over in een agrarisch landschap afgewisseld met natuurgebieden als De Bruuk, de Ooy en (in Duitsland) de Düffelt. De stuwwallen vormen de begrenzing van de Gelderse Poort, de plek waar de Rijn tachtig duizend jaar geleden zich westwaarts doorheen wist te werken. De Gelderse Poort (met de Ooy en de Düffelt als kern) is een rivierpolderlandschap dat zich kenmerkt door dijken, wielen, natuurreservaten, oude boerderijen, smalle landweggetjes en prachtige vergezichten op de rivier en op het zich in het zwerk aftekenend wolkenspel.

Het Rijk van Nijmegen is een gebied met een grootse verscheidenheid aan landschappen, je uitnodigend om er te voet of met de  fiets mee kennis te maken. Die fiets moet je overigens wel zelf meebrengen…

Reserveren en kosten
Je kunt voor minimaal 2 nachten reserveren. Je bepaalt na je verblijf zelf wat de waarde van het verblijf voor je was en laat dit bedrag dan achter. De borg bedraagt 50 euro. Je krijgt de borg terug wanneer je op tijd geannuleerd hebt. Of wanneer je na afloop van je bezoek het natuurhuis hebt achtergelaten in de staat waarin je het aantrof. 

Wil je als Zielsplancoach de recreatiewoning voor een weekend huren voor een workshop voor maximaal zes mensen, dan bedraagt de borg 50 euro en de huur 100 euro.

Voorwaarden
Ons natuurhuis is een retreatplek: voor één persoon, voor twee volwassenen of voor een ouder met één kind. Meer mensen is mogelijk maar slechts na overleg. Het natuurhuis is niet rolstoelgeschikt, huisdieren kunnen niet meegenomen worden en je kunt geen bezoek langs laten komen.
Er mag niet gerookt worden, ook niet in de tuin.

Het natuurhuis kan alléén gereserveerd worden door Zielsplancoaches van deze site of door mensen die een aktiviteit bij een van deze Zielsplancoaches gedaan/gevolgd hebben (consult, cursus en zo voort). 

Voorzieningen
Huiskamer, logeerkamer, keuken met elektrische ovens, toilet en bad met daarin de douche.
WiFi, beddegoed, wandel- en fietskaarten 
Op aanvraag: kinderstoel voor aan tafel en kinderbedje 
Er is géén tv, dvd of muziekinstallatie beschikbaar tenzij voor workshops

Bereikbaarheid
Je kunt met de trein (station Mook-Molenhoek ligt op 25 minuten wandelen) of met eigen vervoer komen; een route voor eigen vervoer wordt toegestuurd

Boeken, betalen en annuleren
Kom je voor een retreat, dan doe je een aanvraag door een SMS met je naam en de gewenste datums te sturen naar 0645508810 met daarin ook je mailadres en de naam van de Zielsplancoach bij wie je een activiteit gehad hebt. Of stuur een mail naar Rinus Roland.
Je krijgt binnen 1 dag antwoord.
Je boeking is pas rond als je de borg betaald hebt. Je betaalt de borg op de dag van je boekingsgoedkeuring.
Is niet op de dag zelf betaald, dan is je boeking automatisch geannuleerd
Annuleren zonder kosten is mogelijk tot 1 week vóór de begindatum van de boeking; annuleer je na die datum, dan wordt de helft van het boekingsbedrag gerestitueerd.

Wil je de recreatiewoning huren voor het geven van een workshop, dan stuur je een mail waarna we contact met je opnemen.