Skip to main content
Boeken

Licht op je levenspad, zicht op je zielsplan

By 30 april 2014april 21st, 2019No Comments

Licht op je levenspad, zicht op je zielsplan

Titel:
Licht op je levenspad, zicht op je zielsplan
Auteur:Ellen Scheffer
Prijs:€ 19,50

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” size=”small” url=”https://jezielsplan.nl/bestellen” text=”bestellen” color_override=””]

 

Inleiding

In “Licht op je levenspad, zicht op je zielsplan” gaat Ellen Scheffer in op de vraag waarom wij als ziel ervoor kiezen om naar de aarde te komen, hoe wij ons op ons verblijf op aarde voorbereiden door het maken van een ziels- en levensplan, samen met onze gidsen, en hoe wij de tijd tussen onze verschillende levens in doorbrengen.
Haar uitgangspunt daarbij is dat we allemaal zielen zijn die hier op aarde iets komen ervaren, ontdekken en leren, teneinde onszelf te ontwikkelen en ons bewustzijn uit te breiden.

In haar boek belicht zij onderwerpen als zielsopdracht en levensthema’s, bestemming en vrije wil, zielenleeftijd en levenskeuze, de verbinding tussen lichaam en ziel, het zielsplan van mens en dier, lichtwerkers, de nieuwe aarde, werk, gezondheid, liefdes- en familierelaties en vele andere thema’s.
Daarnaast wordt de belangrijke rol van onze gidsen als begeleiders op ons levenspad besproken: welke vormen van contact met hen zijn mogelijk, wat gebeurt er ’s nachts, het opruimen van oude ballast, op eigen benen staan en andere onderwerpen.
Hoe ons ziels- en levensplan in ons leven daadwerkelijk gestalte krijgt wordt beeldend weergegeven door een tiental levensverhalen en ervaringen uit haar eigen leven en praktijk als spiritueel coach.

Met “Licht op je levenspad” reikt Ellen Scheffer ons een nieuw perspectief op ons bestaan aan; zij hoopt daarmee te bereiken dat wij ons beter kunnen herinneren wie wij in werkelijkheid zijn en dat wij gemakkelijker en met meer plezier onze bestemming als ziel op aarde kunnen verwezenlijken…

Fragmenten

De reis van de ziel


Je zou de ziel kunnen zien als een ruwe diamant die geslepen moet worden om zijn ware aard aan het licht te brengen. De diamant is er al, maar wordt door het slijpproces, dat een langdurig en geduldig werk is, steeds mooier, stralender en transparanter. Als ziel slijpen wij ons aan onze vele aardse levens met alle pijn en moeite die ermee gepaard gaan, maar het resultaat kan niet verkregen worden zonder dit proces te ondergaan. Het licht dat in ons verborgen zat en altijd al aanwezig was, wordt erdoor onthuld en zichtbaar gemaakt. De diamant straalt het naar alle kanten uit in een veelkleurige schittering. Steeds meer facetten komen langzaam aan het licht en doen alle kleuren van de regenboog ontstaan. Deze facetten worden gevormd door al die verschillende persoonlijkheden en bijbehorende levens van de ziel die bijdragen aan haar vervolmaking tot een juweel van grote schoonheid, zuiverheid en kracht.

Alzheimer en levensplezier

“Irma bloeide helemaal op, ze werd een blij en toch ook volwassen kind, voelde zich helemaal op haar plek in mijn huisje midden in het bos. Het dementeringsproces stopte en ze bleef heel lang op hetzelfde niveau. In deze periode beleefde ik veel plezier aan onze relatie doordat we ons nu wél naar elkaar toe konden openen en mooie gesprekken hadden waarin we het verleden verwerkten.

Door mijn ervaring met Irma kan ik zien dat dementie niet alleen een aftakelingsproces is, maar ook een groeiproces dat juist ondersteund en mogelijk gemaakt wordt door de aftakeling.

Het contact tussen ons verdiepte zich en werd steeds inniger. Haar oorspronkelijke kwaliteiten kwamen in toenemende mate naar voren: haar zachtaardigheid, haar manier om er gewoon te zijn en iets uit te stralen waar je rustig en blij van wordt, haar vermogen om de dingen haarzuiver aan te voelen en om andere mensen de vrijheid te geven zichzelf te zijn. Het feit dat ik haar kon zien zoals ze was en haar kwaliteiten erkende heeft haar veel goed gedaan.

Zelf leerde ik van deze situatie om te aanvaarden wat nu eenmaal zo is, om rustiger en geduldiger te worden en mijn gevoelens van medeleven, liefde en vertrouwen te verdiepen. Het heeft een enorme impuls aan mijn groeiproces gegeven.

Rinus ervaart het dementeringsproces van Irma als iets dat hen beiden veel gebracht heeft. Meestal denken we niet op die manier over een dergelijke ziekte, maar in het kader van het zielsplan is dat wel de ‘juiste’ benadering van alles wat je overkomt. Het is heel lonend en vruchtbaar om er zo mee om te gaan. Dat laat dit verhaal heel goed zien.

Hulp bij de uitvoering van ons levensplan

“In dit deel ga ik in op de hulp die je kunt krijgen bij het uitvoeren van je zielsplan hier op aarde.
Er is veel hulp aanwezig waar je gedurende je leven gebruik van kunt maken. Door in verbinding te staan met je innerlijke leiding en de signalen te herkennen waarmee jouw gidsen proberen contact met je te maken en je te helpen, zul je met meer vertrouwen en gemak je levenspad kunnen bewandelen.
Ik vertel op wat voor manieren je beter contact kunt krijgen met je gidsen en laat zien hoe belangrijk het is dat je daarvoor met je aandacht naar binnen gaat en verbinding maakt met jezelf en je diepste gevoelens, zodat die als kompas kunnen dienen. Tevens bespreek ik verschillende methodes om het contact met je gidsen te bevorderen. In dit deel laat ik ook weer ervaringen van mezelf en anderen aan bod komen, zodat je een idee krijgt hoe die hulp bij de uitvoering van je levensplan er in de praktijk uit kan zien. En natuurlijk is dit derde deel ook bedoeld om je te inspireren.”

Auteur

Ellen Scheffer is beeldend kunstenaar en spiritueel coach; zij geeft individuele consulten, lezingen en workshops. Eerder schreef zij “Vederlicht. Leven en werken met spirituele gidsen” en “Zelfdoding in het Licht van de Ziel”.

Aanvullende informatie

Pagina's:224
Afmetingen:210 x 135 mm
Druk:5 - 2014
Uitgeverij:Eoscentra
ISBN: 9789075362992
NUR:720