Skip to main content

De dag waarop mijn vader een Engel werd

Titel:
De dag waarop mijn vader een engel werd
Auteur:Marie-Claire van der Bruggen
Prijs:€ 17,50

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” size=”small” url=”https://jezielsplan.nl/bestellen” text=”bestellen” color_override=””]

 

Inleiding

In De dag waarop mijn vader een Engel werd herbeleeft Marie-Claire van der Bruggen de laatste levensdagen van haar vader die zij samen doorbrachten en die zij beiden als bijzonder intensief, open en verrijkend ervoeren. Op het moment van overlijden van haar vader vormt zich een brug tussen deze en gene wereld waardoor zij in staat zijn het overgaan als een ontroerende en dankbare beleving te ervaren.

Na enige tijd komen Marie-Claire en haar vader weer in contact met elkaar. In de reeks gesprekken die zich tussen hen ontvouwt, krijgen wij meer duidelijkheid over wat er allemaal met ons gebeurt tijdens ons sterven en hoe het met ons verder gaat na onze dood.

Fragmenten

Intussen was het avond …

Intussen was het avond en waren al zijn zussen, zijn broer, mijn man en mijn moeder aanwezig. We zaten allemaal rondom het bed van mijn vader. Ik zat aan het hoofdeinde en zijn hoofd rustte in mijn armen. Zijn ademhaling ging steeds moeizamer. Hij was die dag niet meer bij kennis geweest maar ik wist zeker dat hij goed voelde dat iedereen er was en dat hij dit fijn vond. Een van mijn tantes stelde voor om voor hem te bidden en iedereen vond dat een goed idee.

We begonnen met een Weesgegroetje en plotseling gingen zijn ogen wagenwijd open en verscheen er een grote glimlach op zijn gezicht. Het was alsof hij dacht: ‘Hé dit ken ik!’ Daarna sloot hij ze weer. Dit was een bijzonder moment omdat hij sinds de vorige dag niet meer wakker was geweest. We bleven een poosje doorgaan met bidden omdat we gezien hadden dat dit hem goed deed. Hij werd er duidelijk rustiger van.

Mijn vader haalde weer diep adem en we zaten eigenlijk allemaal te wachten op het moment waarop er weer een ademhaling volgde. Maar die kwam niet.

Plotseling zag ik een groot en schitterend licht op hem afkomen. Ik voelde dat de anderen dit niet zagen en ik bleef doodstil zitten. Toen zag ik hoe de ziel van mijn vader zich losmaakte uit zijn lichaam en ineens stond hij ernaast. Hij zag er gewoon uit als mijn vader, alleen heel transparant, en hij straalde een heel mooi zacht licht uit. Ik zag hoe mijn vader eerst heel verbaasd naar zijn lichaam keek en toen naar mij. Hij voelde denk ik, dat ik hem kon zien. Het was alsof we samen in een cocon zaten en er niets anders was dan wij twee. Mijn vader kwam naar me toe en kuste me op mijn voorhoofd en zei vol ontroering: ‘Dankjewel lieverd!’ Toen draaide hij zich om en zweefde naar het licht. Hij keek nog een keer om en zwaaide naar me. Daarna werd hij opgenomen door het schitterende licht.

Als in een roes hoorde ik de rest van de familie zachtjes huilen en zeggen dat het gebeurd was. Nog steeds zat ik met het hoofd van mijn vader in mijn armen en was totaal overdonderd. Diep ontroerd was ik en dankbaar voor wat ik zojuist had mee mogen maken; het voelde als een groot, laatste cadeau van mijn vader aan mij.

Auteur

Marie-Claire van der Bruggen (1969, getrouwd, moeder van twee kinderen) volgde een opleiding tot stervensbegeleiding en begeleidde een aantal jaren terminale patiënten in een Hospice.
Zij hielp hen rust en vertrouwen te hebben zo vlak voor het overgaan, en heeft velen van hen mogen helpen met de oversteek naar Huis, een wereld die anderen niet konden waarnemen maar waarin zij zich als kind al heel erg op haar gemak voelde…

Aanvullende informatie

Pagina's:96
Afmetingen:137 x 216 mm
Druk:5e, herziene druk van "De dag waarop mijn vader een Engel werd." Juli 2020
Uitgeverij:Eoscentra
ISBN: 9789082758221
NUR:720