Skip to main content

Heimwee naar Huis? Een boodschap van Charion, de gids van Marie-Claire van der Bruggen

“Ik weet dat velen van jullie vaak een gevoel van heimwee naar Huis hebben en zich op aarde soms heel eenzaam voelen. Daar wil ik jullie nu graag iets over vertellen.
Als ziel heb je afgesproken dat je op het moment dat je in een lichaam indaalt een sluier van vergetelheid voordoet, dus dat je alles vergeet van Thuis. Maar toch heeft iedereen wel bepaalde herinneringen aan Thuis. Bij de een zijn deze minimaal en bij de ander weer wat uitgebreider.

Hoe meer je werkt aan het vergroten van je bewustzijn, dus hoe meer jij probeert om je weer te herinneren wie je werkelijk bent, des te vaker zul je dit soort gevoelens hebben. Het is een heimwee naar Huis, naar daar waar je vandaan komt. Net zoals je heimwee kunt hebben naar huis als je op vakantie bent. Dat is dus wat er soms bij velen van jullie aan de hand is en dat is helemaal niet vreemd. Het is juist positief, want het betekent dat je op de goede weg zit en als ziel aan het groeien bent.

Wat ik nu ga zeggen is heel belangrijk, dus luister goed. Ik mag je nu vertellen dat iedereen die dit leest ervoor gekozen heeft om een menselijke engel te zijn. Op dit moment zijn er veel menselijke engelen op aarde en jij bent daar dus een van. Dit klinkt misschien wel aantrekkelijk, maar het is vaak helemaal niet zo makkelijk en het is hard werken, zoals je misschien al wel ervaren hebt. Je staat hierin echter nooit alleen. Als jij je ervoor openstelt, zul je merken dat je van Thuis alle hulp en liefde zult krijgen die je nodig hebt.

Ik wil je daarom vragen om nu je vleugels uit te slaan en je liefdevolle licht te verspreiden over de wereld om je heen. En dit bedoel ik letterlijk. Stap in je kracht en de engelen hier zullen je tot grote hoogte optillen. Zij zijn namelijk heel blij met jouw hulp en met die van alle andere lieve zielen die er ook voor gekozen hebben om een menselijke engel te zijn. Als jij je vleugels openslaat, dan zul je liefde en licht verspreiden over alles en iedereen met wie je in aanraking komt.

Dat is de taak van de menselijke engelen op aarde. Wij kunnen er vanuit hier alleen maar trots op en dankbaar voor zijn dat we daar getuigen van mogen zijn.

Maar lieverds, als je in je kracht stapt, dan ga je ook door een proces heen dat wij hier “groeipijn” noemen. Je gaat dan door iets heen wat heel essentieel voor je is. Je kunt hier in het begin een enorme weerstand tegen voelen, maar op het moment dat je die loslaat, ga je als een speer vooruit. Je kunt het vergelijken met een kruisboog. Eerst span je die aan door het touw naar achteren te trekken, dan laat je los en schiet de pijl met een enorme vaart vooruit. Wees daarom tijdens deze moeilijke momenten dank- baar voor het groeiproces en laat de weerstand los.

Jullie zijn vaak heel fijngevoelige personen. Het is dikwijls erg moeilijk voor een fijngevoelig iemand om in de grove energie van de aarde te moeten leven. Maar het is belangrijk dat je weet dat je op aarde ontzettend nodig bent. Zielen zoals jij, die zoveel licht te brengen hebben, zijn in deze periode op aarde onmisbaar. Je mag dus juist bewust je stralende licht naar buiten brengen als tegenhanger van alle negativiteit die er nu heerst op aarde. Probeer aan deze negatieve energie zo min mogelijk aandacht te besteden en blijf in je kracht. Van daaruit kun jij dan weer liefde en licht uitstralen naar diegenen die het nodig hebben. Dat is een van je belangrijkste taken in deze tijd.

Ik weet ook dat het niet altijd even prettig is om je als ziel steeds meer te herinneren wie je werkelijk bent en waar je eigenlijk vandaan komt. Aan de ene kant is het heel fijn, maar het maakt het ook moeilijker om op aarde te zijn en in een menselijk lichaam te zitten, met alle strubbelingen die daarbij horen. Probeer daarom zo veel mogelijk Thuis al op aarde te creëren, zodat je geen heimwee meer hoeft te hebben. Een heel belangrijke manier om dit te doen is door in je passie te stappen. Door datgene te doen waarvoor je gekozen hebt voordat je naar de aarde ging.

Iedere ziel heeft een bepaald doel voor ogen wat zij op aarde wil ervaren en delen met andere zielen. Dat kan van alles zijn. Het hoeven echt niet altijd grootse dingen te zijn, als je het maar met heel je hart en ziel doet en er zo veel mogelijk liefde in stopt. Je doet dit dan met zoveel plezier dat je hart ervan opengaat en daardoor straal jij liefde uit die andere harten weer kan raken. Dat is nu juist de bedoeling van het “spel” op aarde: zo veel mogelijk liefde en licht verspreiden en leren liefhebben. Niet alleen anderen liefhebben, maar ook van jezelf houden.

Eigenlijk weet iedereen op aarde dit wel op een diep niveau, maar bij veel mensen is de sluier van vergetelheid nog erg dik en kunnen zij zich Thuis niet meer herinneren. Daarom zou het fijn zijn als diegenen die het zich wel herinneren dit zo veel mogelijk uitdragen en uitstralen. Hierdoor kunnen vele harten geraakt worden en uiteindelijk kan iedereen dan door de sluier heen kijken.

En dan, lieverds, dan creëer je dus Thuis op aarde!

 
Ik wens je heel veel Liefde en Licht op je pad en onthoud dat je nooit alleen bent!

Namasté, Charion

(Marie-Claire van der Bruggen is Zielsplancoach en spiritueel stervensbegeleidster.  Meer informatie over Marie-Claire van der Bruggen en over haar werk vind je op haar site)

Leave a Reply