Skip to main content

Come-back van de ziel
Vroeger had je de kerk, later het politieke instituut waar we door geleid werden.
Als mens zijn we in een structuur gebracht waarin we omhuld door regels en bepaalde normen en waarden mochten functioneren. Als het ware werden we binnen de perken gehouden. We zijn ontzield.
De ziel als drijvende kracht achter een vervuld leven wordt steeds aangevallen en verleid om gesust te worden. We worden beziggehouden met surrogaat. Brood en spelen zoals vroeger. Hierdoor raak je uitgeput ondanks alle materiële zaken omdat die je ziel uiteindelijk niet voeden.

Nu echter breekt er een andere tijd aan. De structuren waarop we ons konden verlaten staan op hun grondvesten te schudden. Zogenaamde zekerheden vallen weg. Dat brengt veel onrust. De enige weg is om nu terug te gaan naar de basis. De come- back van de ziel is nu aan de orde van de dag.

In de basis zijn we wezens van licht en liefde die vast werden gehouden in hokjes.
Als stralende juwelen lagen we daar achter een etalageraam. Aangetrokken door de sprankelingen en de schoonheid ervan wordt het tijd ons juweel-zijn te gaan uitdragen.

Nooit hebben we geleerd van onszelf te houden. Alles kan altijd beter. We zijn opgevoed met een schuldgevoel en dat we ons best moeten doen dat te vereffenen. Maar dit is het moment waarin we ons weer mogen openen voor zelfliefde die gekoppeld is aan de ziel. Die ziel kan nooit beschadigd worden en is altijd verbonden met de bron. Dat is onze kern en al het andere is slechts omhulling. Nu mogen we weer meer bezieling gaan ervaren in ons dagelijks leven. Ruimte maken om te genieten van de kleine dingen die ons hart vervullen; een prachtig blauwe lucht, een vlinder, een glimlach van iemand. Verstillen om de fluisterende boodschappen van de ziel te kunnen horen en volgen.

Deze tijd is een strijd om de ziel. Om de mens weer mens te laten zijn met zijn ingeboren licht en potentieel. Alle techniek heeft geen bezieling. Ook regels en structuren die geen ruimte laten voor de ziel zullen uiteindelijk levenloos blijken.
Het is zaak om in deze tijd op te passen dat we niet levenloos worden, want dan gaat de ziel heel hard protesteren. De innerlijke natuur zal altijd de homeostase willen houden, dus hoe meer we beperkt hierin worden hoe meer de natuur van onze ziel op ons als verlangen zal terugslaan. We kunnen onze ziel helpen door ons open te stellen voor de echtheid en waarachtigheid die diep binnen ons allen leeft. Even zoeken….

 

(Saskia Lequin is lichtwerker, zielsplan-, lichaams-, en leefstijlcoach. Meer informatie over Saskia Lequin en over haar werk vind je op haar site)

Leave a Reply